A pus bazele unei fundatii pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilitati dandu-i numele fiicei sale

O mamă româncă, Florica Çakmak, oferă asistenţă copiilor cu dizabilităţi şi familiilor acestora prin intermediul organizaţiei Fundaţiei „Nane“, o organizaţie nonprofit pe care a înfiinţat-o în anul 2010, la Bucureşti.

Florica Çakmak locuieşte în Bucureşti şi și-a abandonat meseria de avocat pentru a se dedica îngrijirii speciale de care fetiţa ei, bolnavă de epilepsie, are nevoie. Astfel, ea a ajuns să își dorească să ajute cât mai mulți copii și, cu sprijinul voluntarilor, a reușit să pună bazele unei Fundații pentru Copii cu Dizabilități căreia i-a pus numele fiicei sale, ”Nane”. Aceasta a umplut un gol semnificativ în domeniu.

Doamna Florica recunoștea: ”Înainte treceam cu nepăsare pe lângă fundațiile de acest profil. De abia când m-am trezit într-o situație asemănătoare am înțeles lumea acestor copii și a mamelor lor.” Çakmak a povestit ziarului Zaman din România despre reacțiile unui părinte la aflarea diagnosticului de epilepsie a copilului, greutățile întâmpinate în acceptarea bolii, perioada de tratament, încercările la care i-a fost supusă căsnicia, precum și despre proiectul de înființare a unui centru de reabilitare pentru copiii cu dizabilități.

Cititi continuarea articolului…

Cititi articolul complet in limba turca