Terapiile propuse la Centrul Nane

Meloterapia

Studiile in domeniu au demonstrat ca muzica modifica undele cerebrale si frecventa cardiaca, trezeste constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, reducand starile de stress si depresie. Prin meloterapie pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite boli psihosomatice.

Terapia prin arta

Arta dramatica este un instrument terapeutic pentru toate tipurile de deficiente. Teatrul este un cadru al exprimarii de sine, al flexibilitatii, al sintetizarii si filtrarii trairilor. Din punct de vedere educational teatrul este vazut ca o metoda a introducerii participantilor in nuantele gandirii, subtilitatii si distinctiilor verbale si in pattern-urile comportamentale acceptate. Arta dramatica este o forma non agresiva prin care se experimenteaza situatii de viata si se gasesc solutii optime pentru adaptare.

Terapia prin dans

Se dezvaluie ca o alternativa de lucru valoroasa in explorarea universului interior propriu si ca o oportunitate de a lucra efectiv pentru propria stare de bine intr-un grup de dezvoltare personala.

Ergoterapia

Urmareste dezvoltarea propriei inemanari prin joc si activitati utile indicate de medic, psiholog si kinetoterapeut si permite subiectilor benficiari sa-si construiasca imaginea de sine si implicit motivatia.

Copiii deficienti trebuie invatati sa se joace sa descopere regulile jocului si sa intre intr-o competitie monitorizata dependenta de gradul de handicapului fizic, mental sau asociat.

Ergoterapia ca parte componenta a terapiei ocupationale este motorul care angreneaza si motiveaza un tanar cu nevoi speciale in procesul deloc usor al integrarii acestuia in societate.

[gplayer href=”http://fundatianane.ro/audio/Gheorghe Iovu – Impacare.mp3″ ] Gheorghe Iovu – Impacare | Muzica meloterapeutica / sursa youtube.com[/gplayer]

Un comentariu »

• Paula 25 februarie, 2011

Terapie specifica copiilor autisti acordati? Reprezint o fetita de aproape 3 anisori si suntem in cautarea unui centru specializat pentru copii cu astfel de deficiente.

Mi se pare absolut admirabil ceea ce realizati in acest centru si as aprecia enorm daca mi-ati putea da mai multe detalii sau macar recomanda un centru specific cu o experiente foarte bune in acest domeniu.

Va multumesc si va urez din suflet mult succes in continuare!