“Fulgi de nea pentru toti copiii!”

Datorita dificultatilor de natura financiara a impactului emotional negativ pe care-l au problemele de sanatate sau dizabilitatile copilului, s-a constatat in mod frecvent o tendinta de izolare si separare fata de comunitate a familiilor copiilor cu dizabilitati. Ca uramre a acestui lucru exista consecinta implicita a marginalizarii si izolarii sociale a copiilor cu dizabilitati, a caror integrare in colective devine mult mai dificila.

Prin evenimente care implica muzica, dans, sau atmosfera de sarbatoare copiii cu dizabilitati din familiile cu resurse material limitate au posibilitatea de a interactiona cu alti copii sau persoane adulte, ceea ce diminueaza efectul de izolare.

Fundatia Nane pentru copii cu dizabilitati, prin desfasurarea acestui eveniment, incearca sa creeze oportunitati si motivatii de implicare directa in realitatea sociala pentru oamenii interesati in a ajuta la incluziunea copiilor cu dizabilitati, copii cu cerinte speciale: a se simti utili si apreciati de societate.

Prin realizarea acestui eveniment dorim sa imbunatatim calitatea vietii copiilor cu diverse dizabilitati, precum si a familiilor acestora, oferindu-le acestora o oportunitate de  recreere si socializare intr-un cadru organizat, in preajma Sarbatorii Craciunului.

Sarbatoarea de Craciun a anului 2010 a fost un eveniment ce s-a adresat copiilor cu dizabilitati inscrisi in Fundatia noastra, copiilor de la Scoala speciala numarul 11, cat si parintilor si voluntarilor care au dorit sa sprijine aceasta actiune;

Activitatile desfasurate au urmarit socializarea si recreerea copiilor prin impodobirea bradului, jocuri, colinde, program artistic, primirea lui Mos Craciun si a cadourilor de la acesta.

La eveniment au participat un numar de 70 copii si familiile lor.

S-au creat punti de comunicare si posibilitati de sponsorizare pentru copiii cu dizabilitati din partea entitatilor economice care au sustinut evenimentul.

S-a atras atentia publicului asupra fenomenului marginalizarii copiilor cu dizabilitati si a izolarii sociale a familiilor

S-a realizat o dinamizare in plan emotional a voluntarilor si simpatizantilor Fundatiei Nane.