Obiectivele Proiectului Nane

Obiectivul principal al proiectului Fundatiei Nane, organizatie umanitara nonprofit, este crearea oportunitatilor si a motivatiei de a se implica direct in realitatea sociala pentru oamenii interesati in a ajuta la incluziunea copiilor cu dizabilitati, copii cu cerinte speciale: a se simti utili si apreciati de societate.

Obiective generale:

• asigurarea suporturilor suplimentare necesare desfasurarii unei educatii de calitate, in functie de potentialul si nevoile bio-psiho-sociale ale fiecarui copil sau tanar.
  • Crearea conditiilor de dezvoltare a personalitatii beneficiarilor, in vederea integrarii acestora in viata scolara, sociala si profesionala
  • implicarea familei in activitati specifice unei relatii eficiente scoala-familie-comunitate, ca baza a adaptarii scolare si integrarii sociale a copiilor si tinerilor
  • asigurarea conditiilor egale de acces la educatie si sprijin pentru toti copiii si tinerii. Respectarea dreptului copiilor intre 3 si 18 ani de a beneficia de educatie non-formala, indiferent de conditia sociala si materiala, fara restrictii.
  • Asigurarea prevenirii si diminuarii factorilor care determina tulburari comportamentale, comportamente de risc sau disconfort psihic prin intermediul metodelor, procedeelor si tehnicilor specifice.
  • Asigurarea examinarii psihologice a elevilor la cererea parintilor in situatii de esec scolar, dizarmonii in structura personalitatii, conflicte.

Proiectul Nane - GHERGHITA-fatada-sud-color

Beneficiarii Proiectului:

Centrul se adreseaza copiilor si tinerilor intre 3 si 18 ani cu deficienta mentala moderata sau severa, handicap psihomotor, autism, sindrom Langdom-Down sau handicap asociat.

Numar de locuri: 40-50 locuri.