Poveste lui Ciurea Petre Marian

Ma numesc  Ciurea Maria Mirela, mama a doi copii minunati,  Elena Ana-Maria in varsta de 17 ani si Petre Marian in varsta de 14 ani.

Dupa doi ani de casatorie am nascut-o pe fetita prin cezariana, iar dupa 3 ani si 4 luni l-am nascut pe baiat, pe Marian, tot prin cezariana la 41 de saptamani la Maternitatea Giulesti. In luna a sasea de sarcina am fost in pericol de avort spontan si mi se propusese sa-mi faca extractia fatului, dar nu am fost de acord.

Marian s-a nascut sufocat cu cordonul ombilical si cu lipsa de vitamine in corp.  Dupa ce l-am nascut, am avut acelasi stari fizice si psihice ca si cum am fi gemeni. In urma acestei nasteri, am aflat ca eram in pericol de moarte, in loc sa stau o jumatate de ora pe masa de operatie am stat 5 ore, afland dupa, cu stupoare ca imi legase intestinul gros de cel subtie in loc de trompe. Mi s-a spus ca acest copil va ramane cu sechele toata viata. La un an de zile, micutul a facut hernie ombilicala.

La 3 ani si 7 luni a fost operat de polipi la Policlinica Eforie sub coordonarea doamnei Dr. Luminita . Acolo s-a intamplat un lucru bizar, i s-au albit pupilele.  A fost legat de mine cu o musama si i s-au extras polipii pe cale bucala. Dupa o saptamana de la operatie a facut pareza pe partea dreapta.

La 3 ani si 8 luni a facut prima convulsie.

Pe 16 August la 2002, dimineata, s-a declansat prima convulsie cu spasme, tremuraturi, gurita inclestata, mainile incordate, fara grai si cu gura stramba.

La varsta de 5 ani a inceput sa frecventeze Gradinita 119, acolo a fost lovit de un copil si a cazut inconstient. Atunci s-a constatat ca Marian are probleme de orentare si comunicare in societate.

Am fost indrumata spre un centru de recuperare pentru copii cu dizabilitati in incinta Scolii Speciale Nr.11 care se numeste “Spiritul Copiilor”. Acolo am intalnit-o pe Doamna Andrescu care ne-a ajutat foarte mult, a facut logopedie, kinetoteapie, prinderea obiectelor si recunoasterea lor.

De-a lungul timpului in scolile pe care le-a frecventat, copilul nu a fost acceptat si era lovit de colegi. In urma acestor lovituri pe care le-a suportat, copilul meu a dat inapoi cu vorbitul, scrisul, gandirea si mersul. Este un copil foarte tacut si retras. Acum este in tratament cu Timotil pastille de 300 gr.

Diagnosticul lui este epilepsie criptogenica dreapta.

Intr-un final am gasit o clasa in care sa fie acceptat.

Va multumim ca ati citit povestea lui Marian!

Ciurea Maria

021.685.17.87