Povestea Anei-Rut

ana rutAre doar 10 luni si o povara grea care ii apasa peste umerii micuti. Ana Rut, o fetita frumoasa, nascuta in sanul unei familii unite, la fel de frumoasa, s-a nascut fara piciorusul drept.

Problemele nu se opresc aici pentru ca micuta Rut sufera si de scolioza congenitala, o boala care ii contorsioneaza trupul firav. Apeland la toate posibilitatile, la familie, prieteni si institutii, parintii, care nu dispun de o situatie financiara foarte buna lanseaza un strigat de ajutor. Fetita de nici un an are nevoie de montarea, printr-o operatie complicate, a unui aparat special, VEPTER, care costa insa 24.000 de euro. O suma imensa pentru parintii incercati si ei de probleme.

I s-a spus ca va naste un copil sanatos. Nici o ecografie, nici o analiza nu a putut sa prevesteasca ce s-a intamplat la nastere. In familia Ghinica, domiciliata in orasul Bumbesti-Jiu, a aparut un nou membru, Ana Rut, o fetita frumoasa, care s-a nascut insa fara piciorusul drept. Mai mult, la nastere medicii au diagnosticat-o si cu scolioza congenitala, o boala care ii contorsioneaza trupul firav. Problemele nu se opresc insa aici. Pe fisa medicala apare si o alta “malformatie”, agenezie renala dreapta, adica lipsa rinichiului drept. Povara este mult prea grea atat pentru micuta de nici un an, cat si pentru familie. Tatal micutei, de doar 33 ani face dializa de cativa ani iar mama, Alexandra Ghinica, este unicul intretinator al familiei, avand insa un venit modest, care nu-i ajunge nici macar sa cumpere medicamentele fetitei pentru care lupta cu indarjire neconditionat. “Sunt pensionat medical, handicap I, grav, tatal fetitei Ana Rut, care se afla in evidenta Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica “M.S. Curie”, fiind pacienta prof. dr. Gh. Burnei, cu diagnosticul scolioza congenitala, facomelie membru pelvin drept, adica lipsa piciorusului drept si agenezie renala dreapta, adica lipsa rinichiului drept. Aceste malformatii nu au fost depistate decat partial si foarte tarziu, in luna a saptea de sarcina”, a spus tatal fetitei, Severus George Ghinica.

24 de mii de euro, salvarea Anei-Rut

De cum au aflat diagnosticele micutei, lupta a inceput, o lupta cu sistemul, cu medicii, cu furia, cu banii, cu tot ce ar putea insemna salvarea Anei Rut. “Asa cum reiese din referatul sefului Clinicii de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica Marie Curie, fetita noastra este programata in luna noiembrie pentru o interventie chirurgicala de corectie si stabilizare a diformitatii rahidiene cu ajutorul unui dispozitiv de tip VEPTER. Costul acestui dispozitiv special este 24.000 de euro. Avand in vedere ca eu tatal fetitei fac dializa de trei ori pe saptamana, sotia fiind nevoita sa ne ingrijeasca, fiind insotitorul fiicei noastre, venitul nostru este extrem de modest, pentru ca nici unul dintre noi nu poate munci. Va rugam sa ne ajutati sa ne salvam fetita. Facem un apel catre toti oamenii de bine”, a fost strigatul de ajutor al familiei Ghinica. Problema majora pentru ambii parinti acum este acest dispozitiv medical, care se aplica in niste locuri anume de pe coastele bolnavului, impingand in punctele acelea de srijin pentru a se obtine marirea hemitoracelui si indreptarea coloanei. Conform  profesorului Burnei, cele mai bune rezultate se obtin la copiii operati astfel, cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani. Cei neoperati au multe dintre organele interne situate anormal si prezinta insuficienta respiratorie, tulburari cardiace si infectii urinare, avand nu doar mari dificultati de integrare in mediul scolar,ci, mai ales, o durata medie de viata scazuta scrie libertatea.ro, un cotidian in care apare de altfel cazul micutei din Gorj. Asa cum reiese din materialul prezentat anterior, operatia trebuie facuta de urgent, astfel ca parintii mai au foarte putin timp la dispozitie pentru a face rost de cei 24 de mii de euro, o suma fabuloasa pentru veniturile lor modeste. Ana Rut, asa cum se poate vedea si din poze este cu adevarat un ingeras iar viata ei poate fi mai frumoasa cu ajutorul oamenilor care stiu sa pretuiasca viata si frumusetile ei. Micuta are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a putea zambi mai mult si pentru a avea un viitor, asa cum au oamenii normali. Pentru ea orice suma este benefica iar un mic pas facut de dumeavoastra se poate transforma intr-adevar intr-o miune.

Cum puteti ajuta?

Donatiile se pot face in contul familiei deschis la Raiffeisen Bank RO93CECECOO1946280610711. Pentru a fi alaturi de familie si in cazul in care doriti sa luati legatura direct cu parintii micutei Ana Rut, va punem la dispozitie si numerele de telefoane: Sever, tatal -0760856208, Alexandra, mama – 0760465641.

Ana Rut va multumeste poate in gand acum, dar cu siguranta va va multumi altfel atunci cand va creste, constientizand ca dumneavoastra ati fost ingerii ei pazitori. Haideti ca impreuna sa punem umarul pentru a juta acest copilas sa aiba un viitor frumos!