Povestea Catalinei Florina

Catalina Florina a venit pe lume la 32 de saptamani. A fost un miracol pentru toti cunoscutii. Ba chiar 2 miracole in acelasi timp. Un miracol a fost venirea pe lume a acestui copil, iar celalt miracol a fost ca dupa doua zile in coma la terapie intensiva mamica Florinei Catalina si-a revenit.

„In cea de a treia zi am putut vedea cu ochii mei „minunea mea”. Mi se spusese cand m-am trezit din coma ca fetita este micuta (nu avea decat 2kg) dar sanatoasa, insa nu am crezut pana nu am vazut-o cu ochii mei. De aceea medicii au decis ca recuperarea mea sa se faca in salon alaturi de copil.

Ea mi-a dat aripi sa zbor si alaturi de ea m-am insanatosit.

Acum lucrurile s-au inversat; as vrea sa pot face si eu acelasi lucru pentru ea, as vrea sa-i dau aripi sa se insanatoseasca, sa vorbeasca, sa se joace si sa faca orice face un copil de varsta ei.

Caty arata ca o fetita obisnuita, placuta la infatisare si frumoasa ca o printesa care nu face decat ce vrea si cand vrea.  Are 6 anisori iar la varsta de 4 ani a fost diagnosticata cu autism tipic la spitalul Obregia. Diagnosticul a venit ca un traznet cu toate ca noi aveam o banuiala pentru ca fetita nu se juca si spunea cate un cuvant foarte rar pe care nu il mai repeta.

Eram o mamica singura cu doua fetite cu probleme in plin proces de divort. Din cauza dificultatilor nici cealalta fetita mai mica, in varsta de 3 anisori, nu vorbea; doar arata cu degetul si spunea cateva cuvinte.”

Dupa despartirea parintilor, fetitele si-au recapatat linistea de care aveau nevoie. Andreea, cealalta fetita, astazi in varsta de 5 ani, care acum vorbeste (mai stalceste doar unele cuvinte!) isi doreste foarte mult sa se joace cu surioara ei, pe care o asteapta zilnic sa vina acasa de la „doctor” unde merge in fiecare zi „sa vorbeasca si ea!”

„Am mers la logoped timp de opt luni, o singura data pe saptamana, iar medicul psihiatru ne-a recomandat cel putin 3 sedinte de terapie pe saptamana.

Am gasit, din fericire, „Fundatia Nane” unde ne-a fost intinsa o mana de ajutor, unde o echipa minunata de oameni incearca sa ajute copiii cu autism si cu alte probleme de sanatate.

Este a 4-a saptamana de cand fetita merge la clubul pentru copii cu dizabilitati „Prietenii lui Nane” unde face toate terapiile de care are nevoie.

Se vede o schimbare la ea (spune mai multe cuvinte, 4-5 cuvinte pe zi) si sunt convinsa ca asta e doar inceputul.

Pe langa tratamentul medicamentos terapia este piatra de temelie si cea mai importanta in recuperarea unui copil cu autism.

Am speranta ca se vor gasi oameni cu suflet care vor vrea si vor putea sa ne ajute financiar pentru recuperarea Catalinei pentru ca eu cred in ea, cred ca se poate recupera si cred ca pana la urma va iesi din lumea ei si va intra in lumea noastra.”