Povestea lui Bogdan

Mă numesc Paula şi de ceva timp încerc să scriu povestea băiatului meu Bogdan şi nu pot. Nu pot… şi nu vreau să retrăiesc totul de la început, atâta suferinţă, atâta durere şi atâtea speranţe şi nişe. Nu cred că există diplome, medalii sau premii pentru părinţi sau pentru copii. Nu cred că cineva ne pune la asemenea încercări şi ne părăseşte.

Să vă spun câteceva despre Bogdan:

Acum are aproape 7 ani, este un baieţel care nu a văzut niciodată luna, culorile, care nu sa putut privi niciodată în oglindă, un băieţel care nu a văzut pisica, căţelul sau păsările. Încă nu poate realiza cum zbor păsările, pentru că trăieşte în întuneric. Este nevăzător.

S-a născut prematur făcând şi o meningită. În România soarta copiiilor este pecetluită de neştiinţă, ignoranţă şi indiferenţă. Îmi privesc băiatul şi mă gândesc cât sunt de fericită, un suflet nevinovat care nu ştie tristeţea, supărările şi necazurile. Nu mai am lacrimi acum, în 7 ani au secat, mă rog la tot şi toate, mă rog în gând, mă rog cu voce tare sperând să ne audă cineva.

Aştept un miracol de pe Pământ, din cer, de oriunde. Când ies cu Bogdan, oamenii ne privesc, unii vorbesc cu el, îl ating, lasă capul în jos şi zâmbesc. Alţii când realizează că e nevăzător îşi retrag mâna sau îi fac observaţie că ia atins. Bogdan simte, dar zâmbeşte, iar atunci sunt fericită, nu îi poate întelege. De aceea am încercat să-l feresc de ceilalţi, să-l protejez mai mult. Nu cred că am făcut bine, acum este dependent de mine, prea mult.

Lumea lui este familia, iar familia este totul pentru el.

Poveştile au un sfârşit fericit, o poveste a lu Bogdan când va putea păşi singur, fără ajutor, când va vedea unde este mingea, cum sunt stelele şi ce culoare are iarba, o poveste unde Bogdan este acelaşi băiat, dar mă va putea privi în ochi şi îmi va spune: ” Te iubesc mami ! ”

Îmi este greu să privesc înapoi, îmi este greu să privesc înainte, nu există decât prezent… clipa asta, dar şi asta a trecut.