Reportaj Adina Balasa – Radu Gabriel Catalin

Cu tristete am constatat ca despre problemele copiilor cu dizabilitati se vorbeste la  televizor  doar sporadic. Din pacate, o atentie deosebita li se acorda in preajma sarbatorilor. Anul acesta, cu ocazia implinirii a 3 ani de la infiintare, Fundatia Nane  pentru copiii cu dizabilitati din Bucuresti impreuna cu ACCES din Craiova avand acelasi profil, au organizat conferinta pe tema “Drepturile persoanelor cu dizabilitati, educatie si integrare, responsabilitate sociala”.

Am aflat de Fundatia Nane pentru copii cu dizabilitati. Mi-am dorit sa o cunosc pe aceasta d-na, aflandu-i povestea si iata-ma, impreuna cu Radu Gabriel Catalin-operator imagine/montaj- la Miniclubul “Prietenii lui Nane”. Miniclubul  poarta numele fiicei d-nei Cakmak. Acesti micuti nu au avut privilegiul de a se naste sanatosi. De aceea trebuie sa ii ajutam.

Am fost intampinati de o mana de oameni minunati, voluntari care zilnic alaturi de d-na Cakmak incearca sa le faca viata mai usoara si sa ii ajute sa se recupereze pe micutii Miniclubului “Prietenii lui Nane”. Un exemplu pentru fiecare dintre noi. Am ramas impresionata de drama prin care trec acesti copii, dar puternic dezgustata de cum “le apara drepturile” statul,  care de fapt… nu ii ajuta cu nimic. Este nevoie de mai multa deschidere si mai multa compasiune din partea noastra, a tuturor, pentru ca drama pe care o traiesc parintii copiilor cu nevoi special nu este doar a lor, nu au ales-o…I se poate intampla oricui… Ar trebui sa le aratam ca ne pasa…si ca se poate si altfel si nu sunt singuri.

Reporter: Adina Balasa

www.fundatianane.ro