Redirectionati 2 procente din impozit catre Fundatia Nane

De multe ori ne-am simtit puternic motivati sa sprijinim o cauza, un scop nobil, sa ajutam la  atingerea unui obiectiv caritabil si poate de tot atatea ori ne-am simtit neputinciosi, neavand resursele financiare necesare.

Din anul 2003,  insa, Legea nr 571 privind Codul Fiscal si Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr 185/15.02.2007 enunta o procedura prin care fiecare dintre noi are dreptul de a decide ce se face cu o parte din impozitul  pe venit pe care il platim statului in fiecare an.

Cititi aici prevederile legale referitoare la redirectionarea a 2% din impozitul pe venitul anual.

Conform acestei prevederi, in fiecare an noi putem directiona  2% din impozitul pe care il platim anual statului, catre o asociatie sau fundatie cu scopuri caritabile, la alegere.

Ce inseamna  pentru noi 2 procente ?

Redirectionarea a 2% din impozitul anual reprezinta dreptul dumneavoastra ca contribuabil de a decide destinatia unei parti din impozitul pe care il platiti in mod inevitabil in fiecare an statului.  Cu ajutorul acestei optiuni dumneavoastra puteti contribui la atingerea obiectivului Fundatiei noastre fara sa fie nevoie sa faceti mai mult decat sa completati un formular prin care solicitati ca o parte din acest impozit pe care oricum il platiti sa fie directionat catre construirea acestui asezamant pentru copii cu dizabilitati.

La randul nostru noi ne angajam si suntem obligati legal sa va informam despre cum au fost cheltuite aceste fonduri alocate pentru constructia Centrului Nane.

Pentru noi acest lucru reprezinta sansa de a realiza proiecte esentiale pentru copiii cu necesitati speciale  impreuna cu dumneavoastra,  fara ca acest lucru sa reprezinte un efort financiar direct pentru dvs.

Pentru aceasta dumneavoastra trebuie doar sa completati formularul 230,  in doua exemplare, sa pastrati un exemplar pentru dumneavoastra iar pe celalalt sa il trimiteti circumscriptiei financiare de care apartineti. Efortul dumneavoastra va fi unul minim dar efectul lui va fi unul extrem de important in viata copiilor de la Centrul Nane.

Instructiuni de completare a  formularul de redirectionare a 2% din impozitul pe venitul anual.

 

Nu exista comentarii »

No comments yet.

Adaugati un comentariu