Buletin de informare ABR in Romania

Sfarsitul de an aduce vesti bune pentru copiii cu paralizie cerebrala si familiile acestora.
In curand tehnica ABR (Reabilitare Biomecanica Avansata) va fi disponibila si in Romania.

Colaborarea cu specialistii ABR va debuta cu o prezentare a metodei pentru familiile din Romania care ulterior vor putea opta pentru a urma aceasta metoda de recuperare.

Evenimentul va fi gazduit la Constanta, Sâmbătă 15 Decembrie 2012 de Asociatia Copii Suflete Sperante in colaborare cu Fundatia NANE.
NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE SI NU IMPLICA NICIUN FEL DE OBLIGATIE, participantii avand astfel sansa de a se informa corect si complet despre ABR.
La prezentare va participa dna Vesna Gasovska care este reprezentant si antrenor ABR in Macedonia.
Durata estimata a prezentarii si discutii libere cu parintii : cca 4 ore.
Ora inceperii si sala de lucru: vor fi comunicate ulterior.

 

 

Leonid Blyum

Metoda ABR este relativ noua (a debutat in 2002) si se bazeaza pe munca extraordinara a matematicianului de origine rusa Leonid Blyum care in prezent isi desfasoara activitatea la clinica ABR din Belgia. Intradevar la origine Blyum nu este medic el fiind specializat in modele matematice ale sistemelor complexe. Tocmai de aceea metoda lui este considerata de unii ca fiind revolutionara pentru ca nu are la baza principiile medicale clasice ci este rezultatul muncii intense de cercetare biomecanica a lui Leonid Blyum impreuna cu tatal sau care era medic.

 Rezultatele de pana acum sunt mai mult decat incurajatoare, parintii sunt invatati sa aplice ei insasi tratamentul copiilor, este un tratament pasiv, nu este complicat insa este intensiv, necesitand multe sesiuni cumuland un minim de 2-3 ore de lucru pe zi. Nu exista o limita de varsta pentru copii si odata inceputa terapia posibilitatile sunt practic nelimitate.

Toti cei interesati sa participe la acest eveniment pot solicita inscrierea sau mai multe detalii la adresa de e-mail a Asociatiei Copii Suflete Sperante: info@copiisuflete.ro, a fundatiei NANE office@fundatianane.ro, Facebook: www.facebook.com/copiisuflete, la telefon +40721458873 sau la oricare din membrii si colaboratorii Asociatiei Copii Suflete Sperante si ai Fundatiei Nane.

Linkuri utile:

http://www.copiisuflete.ro/metoda-ABR
http://www.blyum.com
http://www.abrcanada.com/
http://www.abrbelgium.com/
http://www.abr-denmark.com/


Principiile ABR

ABR este prescurtarea de la Advanced BioMechanical Rehabilitation. (Reabilitare Biomecanica Avansata)
ABR este o metoda de corectie structurala a deformarilor musculo-scheletale.
Obiectivul principal al ABR este sa readucă functiile motoare la persoanele cu leziuni cerebrale.
Principiul fundamental al ABR este acela ca structura precede functia. Fără o structura corecta a organismului, un copil nu va reusi sa se taraie, sa mearga patruped sau sa mearga, indiferent cat de multe exercitii si programari ale miscarii vor face parintii pentru el. De aceea, fără o structura dezvoltata complet si normal, functia este imposibila. Asadar, fara a normaliza structura, in cel mai bun caz va exista miscare pe un anumit nivel de compensare functionala.

Obiectivul ABR este de a readuce tonusul corect al muschilor fini (internal myofascia) care intr-un efect in lant va readuce proportiile si alinierea scheletului. In timpul acestui proces tonusul muscular este readus la normal si bratele si picioarele vor beneficia de o crestere a masei musculare in proportiile normale ale mobilitatii si in final suficienta forta astfel incat copiii sa-si poata dezvolta miscarea intr-un mod normal, spontan.

ABR considera ca muschii fini sunt primele victime ale leziunilor cerebrale. Deoarece tonusul lor scade datorita leziunilor cerebrale, urmatoarea victima este structura sistemului musculo-scheletal, care va colapsa – modificandu-se aliniamentul normal al muschilor si oaselor si modificandu-se distantele intre punctele de prindere ale muschilor. Aceste modificari ale punctelor de prindere vor cauza dezechilibre ale muschilor: de ex. spasticitate si contracturi. In final aceste dezechilibre ale muschilor vor face miscarea imposibila. Si astfel se ajunge la diagnosticul de paralizie cerebrala, asta insemnand dificultate in controlul posturii, pozitiei si muchilor.

Parintii, rudele sau alte persoane responsabile pentru copil sau pacient sunt invatate tehnica ABR in cursuri speciale. Aplicatiile personalizate recomandate pacientului sunt aratate si practicate in timpul acestor sesiuni. Terapia se face acasa cu o durata de minim 3 ore pe zi.

 

Nu exista comentarii »

No comments yet.

Adaugati un comentariu