Cine suntem?

Proiectul Nane s-a nascut din dorinta unei mame de a gasi o solutie viabila si eficienta pentru problemele de incluziune sociala ale copilului sau si implicit ale cat mai multor copii si tineri cu dizabilitati; deasemenea speram ca acest proiect sa fie un sprijin moral  si de specialitate prin asistenta specifica oferita familiilor acestora.

Izvorata din realitatea deloc usoara a propriei experiente de viata, ideea centrului de recreere pentru copii si tineri cu dizabilitati are ca pilon central “Povestea lui Nane“.

Povestea lui Nane

“1996 a fost anul in care Dumnezeu mi-a daruit al treilea copil, pe Nane. O nastere fara probleme si un copil reusit fizic. Acasa o astepta nerabdatoare toata familia. Totul era normal si frumos, Nane era papusa noastra pe care toti din familie, o adorau si o alintau cu “iepuras”.

Nane

La aproximativ 1 an si 9 luni a aparut o prima criza epileptica soldata cu inconstienta de durata (aproximativ 30-40 minute). Cand doctorii ne-au spus ca e vorba de epilepsie nu am crezut, nu puteam accepta aceasta situatie drept pentru care a urmat o serie de alte pareri, alti doctori (nenumarati, chiar si din strainatate) alte investigatii dupa care cu greu am acceptat faptul ca este vorba despre probleme grave de sanatate si va fi necesar sa facem tot ce ne sta in putere sa o putem ajuta.

In final, am ajuns la D-na Prof. Dr Sanda Magureanu, o persoana de mare valoare ca om si ca profesionist careia ii datorez un million de multumiri si care a facut tot ce era posibil pentru tratarea fetitei. Fiind o forma rara de epilepsie cu absente mioclonice cu crize foarte dese si puternice rezistente la tratament a fost nevoie ca in decursul anilor sa-i fie schimbat tratamentul de nenumarate ori, in final nu cu foarte mari reusite.

Nu intelegeam de ce mi se intampla tocmai mie acest lucru, cum este posibil ca in anii 2000 cu atata tehnologie nimeni sa nu ma poata ajuta sa imi tratez copilul…

…citeste aici povestea lui Nane

Din nefirescul acestei povesti in care un parinte descopera ca nu exista un loc in care copilul sau sa fie ingrijit cu suflet si cu atentie s-a nascut ideea de a construi propriul asezamant in care copilul sa poata fi tratat ca un OM, sa nu simta lipsa familiei, sa fie ingrijit cu atentie si sa poata socializa cu alti copii. Aceasta este ideea centrala a Proiectului Nane.

Pentru copilul cu deficienta, situatia este foarte dificila, el confruntandu-se cu numeroase probleme pe care nu le poate depasi sau compensa. Esecul repetat devine astfel traumatizant, iar copilul, fara o satisfactie mobilizatoare, renunta usor la eforturi si ajunge la comportamente deviante sau abandon scolar.

Date fiind aceste realitati, organizatia noastra nonprofit s-a constituit din dorinta de a usura acestor copii si tineri drumul in viata, de a asigura un cadru securizant, optim dezvoltarii compensatorii a acelor laturi ale personalitatii lor care sa faciliteze incluziunea sociala.

Obiectivul central al organizatiei umanitare este construirea Centrului Nane pentru copii cu dizabilitati din localitatea Gherghita, jud Prahova, un loc de recreere si recuperare a copiilor cu deficiente si in acelasi timp un loc de consiliere pentru familiile acestora.

Functionarea pe intreg parcursul anului in regim de internat pe care ne-o propunem are in vedere asigurarea continuitatii interventiilor de natura educativa ameliorativa, a confortului psihic dat de stabilitate intr-un ambient placut.

Spatiul destinat copiilor si tinerilor va cuprinde locuri de joaca, locuri pentru petrecerea timpului liber, ateliere care vor pune in valoare aptitudinile practice ale subiectilor beneficiari, cabinete pentru diferitele tipuri de terapii necesare fiecarui copil.

Motivul deschiderii unui asemenea centru este nevoia incontestabila de educatie non-formala pe care copii si tinerii acestia o manifesta si care nu se poate realiza decat intr-un cadru institutionalizat, atent gestionat si evaluat permanent in vederea cuantificarii progresului inregistrat.

Ideea realizarii acestui proiect a atras o echipa formata din membri ai familiei lui Nane si prietenii acestora, specialisti in diverse domenii, oameni de suflet si prieteni ai Proiectului.

Ne dorim ca in curand cat mai multi Prieteni ai Proiectului Nane sa participe la aceasta actiune astfel ca asezamantul pentru copii cu dizabilitati de la Gherghita, sa devina realitate.

 

Nu exista comentarii »

No comments yet.

Adaugati un comentariu