Miniclubul “Prietenii lui Nane”

La inceput a fost doar o idee, aparuta dupa o vizita plina de surprize  intr-o tara mai experimentata in grija fata de cei cu care viata a fost mai putin generoasa. Dupa aceea, anticipand putin realizarea Proiectului central al fundatiei, printr-o necesitate a momentului, aceasta idee s-a concretizat  intr-un spatiu de joaca, recreere, odihna si recuperare pentru copii cu cerinte speciale intre 2 si 6 ani. Apoi a primit si un nume: Miniclubul pentru copii speciali “Prietenii lui Nane”. Au urmat planuri, schite, vizionari de posibile locatii. A fost aleasa locatia in care se simtea cel mai mult sentimentul de  “acasa”. Alte schite, alte planuri, de data aceasta pentru amenajarea interioara. Au venit pictorii, s-au ales personajele de desene animate care urmau sa contribuie la bucuria copiilor. S-au desenat schitele mobilierului, s-au facut planurile si apoi s-a trecut la executarea lor. S-au analizat oferte, optiuni, am cunoscut oameni minunati carora le multumim ca au fost alaturi de noi si ca au contribuit cu idei, cu solutii, cu propuneri.  Am decis sa lucram in regie proprie. Ne-am apucat de lucru. Au venit cunoscuti, prieteni, rude, simpatizanti ai proiectului.

Au fost si incercari, numeroase, si mai mici si mai mari. Si tehnice si logistice si umane si de orice alta natura. Au trecut toate, pe rand, cu rabdare (bine, admitem, uneori fara rabdare). Miniclubul a inceput sa capete forma. Gramada de lemne din garaj s-a transformat treptat in mobilier vioi colorat, peretii au inceput sa prinda culoare, viata si chip de personaje de poveste, echipa a inceput sa se formeze iar visul sa devina, incet incet, realitate.

Au urmat interviuri pentru specialistii din recuperare, am cunoscut din nou  oameni deosebiti. Oameni frumosi cu dragoste de oameni. Le multumim tuturor, deopotriva, celor care astazi sunt deja parte din echipa dar si celor care ne-au ramas alaturi pentru proiecte viitoare. Ca intotdeauna, momentul deschiderii aduce emotii care cresc pe masura trecerii timpului. Ultimele retusuri. Chiar ultimele?! Se verifica detaliile, se bat ultimele cuie, se strang ultimele suruburi, se retuseaza, curata, finiseaza ceea ce a mai ramas de retusat, curatat, finisat.

Se trimit invitatii, se contacteaza prietenii, sponsori, simpatizanti, se face meniul pentru inaugurare, se invita parinti, medici, sustinatori ai Proiectului Nane.

     

Luni 7 Martie, Miniclubul “Prietenii lui Nane” este pregatit pentru inaugurare.Deschiderea oficiala a centrului incepe cu binecuvantarea locului prin slujba de sfintire a asezamantului. Cuvintele preotului aduc emotii si lacrimi in ochii parintilor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Vad lacrimi in ochii dvs si vreau sa va aduc, intr-un final, un cuvant de alinare, spune preotul. Poate va intrebati de ce este viata dvs asa cum este in acest moment, de ce atata suferinta. Trebuie sa va spun, eu cred ca dumneavoastra si  copiii acestia atat de incercati in felul acesta, poate  nu aveti nici o vina si nu ispasiti nici  un pacat, nici al dumneavoastra si nici al copiilor.  Ci aceasta incercare poate ca a venit pentru ca sa ne apropiem de Domnul si mai mult si cu tot sufletul nostru “.

     

Pentru parinti urmeaza o scurta prezentare a miniclubului, a personalului si a programei de recuperare. Pe fundal, copiii isi iau deja locul de joaca in primire. Facand discret abstractie de “cei mari”, cei mici “preiau gradat controlul” locatiei, familiarizandu-se deja cu imprejurimile, jucariile si  facilitatile locului.

     
     

Astazi, Miniclubul Prietenii lui Nane este deschis si complet functional, iar micutii beneficiari se simt deja  aici ca si la ei acasa.

     
     

Va multumim tuturor celor care ati facut posibil acest lucru, membrii ai fundatiei, prieteni, apropiati, rude, sponsori, parteneri, sustinatori si simpatizanti ai Proiectului Nane!


 

Iesire la ferma animalelor

În luna Noiembrie, am avut două ore de relaxare și plimbare în aer liber la Ferma Animalelor din comuna Pantelimon.


 

Parcul Plumbuita .Terapie cu animale în speta cu ponei


 

Miniclublul Prietenii lui Nane in colaborare cu Asociatia Cainilor Utilitari- terapie asistata de animale


 

Salina Slanic Prahova . Excursie de o zi cu micutii nostri si parintii lor.