Povestea Mariei Andreea

Într-o zi frumoasă de primăvara a anului 2002, mai exact 06 a 3-a, se întâmplă minunea pe care am aşteptat-o cu nerăbdare împreună cu soţul meu. Aflaţi la Spitalul Universitar, cu o lună şi jumatate mai devreme s-a născut fiica noastră cu o greutate de 1900g şi o lungime de 41,5 cm. Apgar cu o notă bună.
Pe nume Maria Alexandra, a fost înecată (cu linguriţa) după ce s-a născut şi a făcut Pneumonie de Aspiraţie. După 3 săptămâni urmând externarea acesteia.

Primele semne de deficienţă au apărut la 2 ani şi jumătate, când a început să nu mai dea atenţie, urmând ca la vârsta de 3 ani să mergem la doctor.
Reacţia mea ca mamă a fost una depresivă, mai mult spus, nu mi-a venit să cred şi nu acceptam ceea ce se întâmpla. Plângeam şi eram disperată întrebându-mă: ” De ce tocmai eu ? “
Într-un final m-am decis să îmi accept soarta, atât a mea cât şi a copilului meu şi mi-a fost mai uşor să depăşesc anumite momente dificile prin care am trecut.

Alexandra a mai avut şi o întârziere în dezvoltarea limbajului până la vârsta de 6 ani şi jumătate când a fost diagnosticată de către doamna doctor cu autist.
În cele din urmă am apelat la Terapia ABA care a ajutat-o împreună cu logopedia şi pregătirea pentru şcoală.

În prezent are 1,30m, 26kg, părul şaten şi ochii căprui, merge la şcoală, este clasa I-a şi se află în grija bunicii şi a mamei sale.

Se integrează bine în grupuri de copii şi este foarte sociabilă… un copil formidabil.

Împreună cu dumneavoastră poate reuşim să aducem fericire şi în sufletul acestui copil drag.

 

Nu exista comentarii »

No comments yet.

Adaugati un comentariu